Снимка znamena-flagove.comНапрегнати седмици в отношенията ни със Северна македония. Въпреки това

...
Снимка znamena-flagove.comНапрегнати седмици в отношенията ни със Северна македония. Въпреки това
Коментари Харесай

Македонският военен министър се надява преговорите с България да се подобрят в следващите седмици

Снимка znamena-flagove.com

Напрегнати седмици в връзките ни със Северна македония. Въпреки това има упования за усъвършенстване.

Напредък  в с България за еврочленството през декември чака македонският боен министър Радмила Шекеринска, съобщи МИА.

Тя изрази  отчаяние  от българската позиция, само че има вяра в сполучливия завършек на договарянията.

Тя направи изказването по време на видеоконференция на Международния конгрес за сигурност в Халифакс.

Припомняме, че в неделя в свое изявление, македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че блокадата на България за фантазиите на Република Северна Македония да се причисли към Европейския съюз е срещу европейските полезности и провокира доста горест измежду нас. 

Заев изрази страдание от  " неприятната " по негови думи изненада  от блокирането от страна на София на договарянията за присъединение към Европейски Съюз.

Франс прес напомня, че Б ългария упорства западната й съседка да признае българските корени на езика, хората и историята й,  преди да разреши на Скопие да пристъпи към договарянията за участието си в Съюза.

Според Заев обаче в сякакво оборване на македонската еднаквост е " алена линия ".  По негови думи това е въпрос на самоопределение, което е в сърцето на европейския план.

Македонският министър председател декларира, че все  още има вяра във вероятен пробив . Вярвам в европейските полезности, може би доста повече от някои хора в Европейски Съюз, посочи той.

Припомняме, на 17 ноември България показа своята позиция за започване на договаряния с Р С. Македония -  Следващият Съвет по общи въпроси, на който за последно тази година може да се реши за преговорния развой на Северна Македония, ще бъде на 8 декември.

В съглашението за асоцииране на Северна Македония с Европейски Съюз има уговорка , че Скопие би трябвало да съблюдава подписаните съглашения със страните членки и Договора за другарство с България, тъй че София не желае нищо ново, сподели Георгиев.

След позицията на България за отсрочване на началото на европреговорите с Македония министърът на външните работи на Република Северна Македония , че  не е отчаян от решението на България  и Скопие желае още през днешния ден да продължи договарянията със София. По същото време , че  България не би трябвало да блокира   за еврочленството, а да признае македонското малцинство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР